Degustace s francouzským vinařem
Degustace s Frederickem Raspailem z vinařství Jean Claude Raspail
Kategorie: | Vstupné |
---|


Frederick Raspail v Praze! Špičkový francouzský vinař a náš kamarád Frederick Raspail povede degustaci jeho vín, které v ČR dostanete pouze u nás. Akce se koná 4. července 2022, tedy před státními svátky, takže se můžeme rozšoupnout:), na adrese Újezd 20, Praha, v baru Morna od 19:00. Frederick hospodaří na vinicích v okolí městečka Saillans na pomezí Alp a Provence, na degustaci ochutnáte širokou paletu jeho vín, od osvěžujících bublinkových Clairettů, přes nádherné Cremanty a samozřejmě také tichá vína, jako jsou jeho Chardonnay a Syrah, zrající v dubových sudech. Celý večer budou k dispozici francouzské uzenářské speciality, sýry a černé olivy AOP Nyons, k dispozici je pouze 15 míst. Pro mimopražské jsme schopni zajistit i ubytování v místě konání. A pozor, bude i tlumočník do češtiny :)
Vstupenka je ve formě kódu (číslo objednávky) a je na jméno, které, pokud se neshoduje s objednatelem napište prosím do poznámky. Toto pečlivě uschovejte a předložte při vstupu. Za případnou ztrátu, či zcizení, neneseme odpovědnost. V případě odřeknutí účasti do 28.6.2022 vracíme 100 % ceny, při odřeknutí od 29.6.2022 se vstupné nevrací.
Upozornění: akce je z technických důvodů přesunuta na konec října 2022, termín upřesníme, jakmile to bude možné. Vstupné zůstává v platnosti, nicméně na požádání samozřejmě vstupné vrátíme. Děkujeme moc za pochopení.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Rodinné vinařství v apelacích Clairette de Die a Cremant de Die v obci Saillans u horské řeky Drome, podle které se jmenuje i celý departmán. Založeno roku 1942 a od roku 1997 vedeno velkým sympaťákem Frederickem Raspailem (a jeho milou paní Anouck), který studoval enologickou školu v Champagne, kde následně pracoval i jako enolog ve známém domu Bollinger. Celé vinařství pracuje v režimu bio a v podstatě určuje trend v celém regionu, kdy kromě Clairette de Die a Cremant de Die dělá i tichá vína a dokonce ledové víno, což je v této oblasti naprostý unikát. Vinařství je velmi malé, celková roční produkce je 16 000 lahví.