Chateau Unang Wolves at the gate

Velké bílé BIO víno od Chateau Unang

Můžeme doručit do:
3.10.2022
Možnosti doručení
Skladem (6 ks)
Kód: 756
Značka: Chateau Unang
699 Kč 577,69 Kč bez DPH
Kategorie: Víno
Apelace: AOC Ventoux
Barva: Bílé
Typ vína: Tiché
Typ vína: Tiché
Barva: Bílé
Objem: 0,75 litru
Ročník: 2019
odrůdy: Grenache Blanc 70 %, Vermentino 30 %
Archivace: 10let
Alkohol: 13,6 %
Zrání: Dubový sud
wolves transparent 2
Novinka
Po Praze zdarma, po ČR zdarma při nákupu od 900 Kč
Víc jak 95 % zboží skladem!

Velké bílé BIO víno od Chateau Unang, zlatavé barvy z odrůd  Grenache Blanc a Vermention. Sběr hroznů na toto víno probíhá klasicky ručně, výnos je okolo 15  hl z hektaru. Ve vůni můžeme cítit oříšky, med, místy i  zázvor, chuť je plná, komplexní, s velkou mineralitou s dotekem slanosti. Velmi pěkné víno, které je ideální k posezení v dobré společnosti, nebo k archivaci! Aktuálně k dispozici ročník 2019.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Ikonické vinařství na úpatí provensálského obra hory Mont Ventoux spadající do apelace AOC Ventoux (Vallee du Rhone). Hospodaří na celkem 15 hektarech vinic okolo zámku z 9. století v BIO (organickém) režimu, od roku 2000 je panství ve vlastnictví manželů Kingových, původem ze Skotska. V jejich vínech (produkují 2 bílá, jedno růžové a 4 červená) se snoubí elegance s jistou venkovskou divokostí, pro vína je typická lehká kyselinka, vyšší řady excelentních červených (La Source a La Croix) se hodí i k dlouhodobějšímu archivování (až 15 let). Sběry hroznů na všechny vína probíhají ručně, na celém panství je znát láska k biodiverzitě, mezi vinicemi najdeme i olivovníky, sem tam pasoucí se koně. Ve vyšších polohách je vápencové podloží (pozůstatek mořského dna), v nižších polohách se pěstuje na písčito-jílovitém podloží. Rozhodně stojí za ochutnání! A potom za zamilování se :)