Chateau Unang Cuvee Adeline

Elegantní plné bílé BIO víno od Chateau Unang

Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Vyprodáno
Kód: 329
Značka: Chateau Unang
399 Kč 329,75 Kč bez DPH
Kategorie: Víno
Apelace: AOC Ventoux
Barva: Bílé
Typ vína: Tiché
Typ vína: Tiché
Barva: Bílé
Objem: 0,75 litru
Ročník: 2020
odrůdy: Roussanne, Grenache Blanc, Clairette
Archivace: 6 let
Alkohol: 13,5 %
Položka byla vyprodána…
Po Praze zdarma, po ČR zdarma při nákupu od 900 Kč
Víc jak 95 % zboží skladem!

Elegantní plné bílé BIO víno od Chateau Unang, zlatavé barvy z odrůd Roussanne, Grenache Blanc a Clairette. Sběr hroznů na toto víno probíhá klasicky ručně, výnos je mezi 15 a 25 hl z hektaru. Ve vůni můžeme cítit hruškový džem, zázvor, chuť je plná, komplexní, s velkou mineralitou s dotekem slanosti.Velmi pěkné víno, které může doprovodit jak zelené curry, tak i foie gras! Aktuálně k dispozici ročník 2020.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
DK Avatar autora | 16.1.2022
Před 10 lety jsme poprvé ochutnali Unang ve Francii, teď už se dá koupit i u nás. Vždycky potěší!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Ikonické vinařství na úpatí provensálského obra hory Mont Ventoux spadající do apelace AOC Ventoux (Vallee du Rhone). Hospodaří na celkem 15 hektarech vinic okolo zámku z 9. století v BIO (organickém) režimu, od roku 2000 je panství ve vlastnictví manželů Kingových, původem ze Skotska. V jejich vínech (produkují 2 bílá, jedno růžové a 4 červená) se snoubí elegance s jistou venkovskou divokostí, pro vína je typická lehká kyselinka, vyšší řady excelentních červených (La Source a La Croix) se hodí i k dlouhodobějšímu archivování (až 15 let). Sběry hroznů na všechny vína probíhají ručně, na celém panství je znát láska k biodiverzitě, mezi vinicemi najdeme i olivovníky, sem tam pasoucí se koně. Ve vyšších polohách je vápencové podloží (pozůstatek mořského dna), v nižších polohách se pěstuje na písčito-jílovitém podloží. Rozhodně stojí za ochutnání! A potom za zamilování se :)