Černé poklady z Provence
Popis
1. Letní lanýž ve skle - kousek letního lanýže, existuje mnoho způsobů použití, v jednom filmu jej dokonce kouřili, ale nejlepší je prostě nastrouhaný v míchaných vajíčkách :) Chuť je méně výrazná, tepelnou úpravou se rozvine, proto je vhodný i do omáček.
2. Tapenáda z černých oliv z odrůdy Tanche a kaparů. Vše v BIO kvalitě od Domaine les Rizzanes. V chuti výrazná, jak kdyby jste si kousli do černé olivy :), slaná, velmi vhodně doplňuje Chateau Unang Rouge.
3. Sladký džem z černých oliv Tanche, nezvyklá ale vynikající plná a sladká chuť, skvělé s kozím sýrem či jen tak na opečený bílý toust.
Celá sada je dodávána v dárkovém balení.
Malá farma z chraněnné oblasti Baronnies Provencales, která kromě výborných olivových olejů s certifikací AOP Nyons, pěstuje také ovoce, z nichž vyrábí marmelády. Na podzim mívá také lanýže, takže se máme na co těšit :). Vše probíhá v režimu BIO.