AOC Mont Ventoux

 

ventoux_mapa

Vína AOC Ventoux se vyrábí  z klasických odrůd révy údolí řeky Rhône. U červeného vína Grenache vyjadřuje svou kulatost, Syrah přináší hedvábné taniny, kořeněné aroma Mourvèdre a Carignan. Tyto poslední dvě odrůdy poskytují strukturu a vhodnost pro stárnutí. Cinsault, zejména u růžových vín, přinese jedinečnou ovocnost.

U bílých vín dodávají směsi bílého Grenache, Clairette, Roussanne, Marsanne a Viognier jemná aroma a osvěžující svěžest

Provensálské klima vín AOC Ventoux je středomořské, slunce je všudypřítomné. Modrá obloha je intenzivnější, vůně jsou aromatičtější, barvy výraznější.  Slunce šíří své paprsky mezi 2700 a 2900 hodin ročně, od května má tak vinná réva, ale také olivovníky a mandle, rekordní sluneční svit.

Známý Mistral je neoddělitelný od terroiru vín AOC Ventoux, ohýbá stromy, zabraňuje také usazování vlhkosti, vysouší vinnou révu v rekordním čase.

Mlha, která fouká podél údolí Rhône, privilegované klima v Provence a ochranná masa Mont Ventoux, je silná kombinace, která produkuje vína AOC Ventoux  se silným charakterem a potenciálem ke zrání.

A co víc, víno zde pěstovali již staří Římané, archeologické objevy vinařských zařízení pocházejí z doby, okolo od roku 30 nl.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.